Piatra Graitoare Home Rólunk Képtár Árak Cégeknek ajánlatot Látnivalók Szobafoglalás Kapcsolatok T&C
Pensiunea Piatra Graitoare Vartop

Látnivalók

A külföldön töltött években úgy éreztük, hogy a szívünk még mindig itt van a Kosom völgyén. A szezontól függetlenül a régió számos lehetőséget kínál a városnézés és a csodálatos természeti tájoktól a hegyi ösvényekig és a sípályákig. A következő részben összeállítottunk egy összefoglalót a megérdemelt látnivalókról, amelyek mindegyikének navigációs kapcsolata van a Google Térképen.

Vartop sípálya

A 800 méteres sífelvonóval felszerelt Vartop lejtők mindössze 300 méterre találhatók vendégházunktól.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

Piatra Graitoare sípálya

A teljes hossz 1400m és több nehézségi szint, a lejtőn van felszerelve egy széken lift és található 800m-re a panzió.

Térkép

Varciorog Vízesés

A 15 méternél hosszabb magasságban, egy védett tájképi rezervátumban található, a vízesés lenyűgöző fény- és formavilágot sugároz.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

Patrahaitesti Vízesés

Két lépcsővel és több mint 14 méter magas, a Pătrăhăiţeşti vízesés egy könnyen megközelíthető útvonalon található, függetlenül a szezontól, a múzeum közelében.

Térkép

Vidra Vízesés

A látványos, sziklás küszöbön álló, lenyűgöző magasságban, a három óriási sziklák mellett, amelyek idő- és időjárványokból épültek, a Pisoaia-vízesések 500 méterre találhatók a Csiga-hegytől.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

Evantai Vízesés

A legkisebb közülük általunk kiválasztott vízesések, a ventilátor-kaszkád 7 m magasságban és egy hosszúkás nyílás, amely egy burst okoz és jó földalatti nyomvonalat tartalmaz.

Térkép

Vartop Glacier barlang

A kifogástalan fehér mészkő formációkban, a fenyő és a fenyő sűrű faanyagában rejtve, a "Csodálatos barlang" nevű barlang csak egy idegenvezető társaságában érhető el.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

Scarisoara Glacier barlang

Az év folyamán fagyasztva és három szakaszban elkülönítve, a barlangban Románia legnagyobb földalatti gleccsere, 80 000 m3 jég és 4000 éves kora.

Térkép

Cetatile Ponorului Barlang

A barlang hossza 5 km, és három hatalmas portál, beleértve a nemzeti rekordot és több belveder pontokat. Olyan vizek alakulnak ki, mint egy erőd.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

A rozsdás lyuk

Az óriási szakadék egyedülálló tájaként a védett terület címet adta. A Ruginous Grotto 100m és 600m-es mélységben, rozsdásodott rozsda szakadással minden évben szezonális természeti látvány.

Térkép

Taul Mare Csúcs

Több útvonalváltozat érik el a Taul Mare-csúcsot, a nyugalom oázisát a hegyi gerincen, amelyet dzsungelerdők veszik körül. A közelben található a Bihar hegységben egyedülálló hegyi tó, olyan kicsi, hogy tavasszal érdemes meglátogatni!

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

Piatra Graitoare Csúcs

A barlangokban és a gödrökben tapasztalható visszhangjelenséghez szoktunk, de mi a helyzet a Bihori-hegység fennsíkján található kővel, amely gazdag visszhangokkal felelt kiáltásaidra reagál? A gyönyörű panorámákkal és az alpesi utakra jellemző növényzetgel körülvett Piatra Graitoare Peak biztosan lenyűgözi Önt.

Térkép

Patrahaitesti Múzeum

Milyen jobb hely, ha megnézzük a terület hagyományait, meghallgatjuk az alkonyat vidám és magával ragadó hangját, és kaszkád látogatás után felhívjuk a lelkedet, nem pedig a Patrahatesti néprajzi múzeumot?

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

A Rise egyház

A 18. században épült, fából készült, Mihai festő által festett Abrud festőművész, a templom a Maramures alakjában és stílusában készült. A nemzeti kultúra örökségének egy része egy kis dombon helyezkedik el, az Arieseni község központjában.

Térkép

St. John Templom

A templom, amelyet 1792-ben emeltek és kézzel festett Silaghi testvérek Abrudban, közvetlenül Gârda de Sus község központjában található.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

St. Ilie Kolostor

Állítsa be a természeti környezetet, amely emlékeztet minket az isteni méltóságra, a közeljövő Kosokkal, a kolostor kulturális látványosság.

Térkép

Izbuc Kolostor

A tizenhetedik századból származik, Izbuc kolostor a Monostor Tavasz számára, amely folyamatosan folyik.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

A Sárga Szurdokok

Mivel az ország egyik legsúlyosabb pályája az országban, a Sárga Gyorsaság nem ajánlott útvonalat a tapasztalatlan vagy gyengített angyaloknak. Az útvonal több alagutakon keresztül halad át, és láncokon felmászik, számos csodálatos természeti területet keresztezve.

Térkép

Sighisteului Szurdokok

Valea Sighiştelului a barlangok és a vadon élő puszta konglomerációja, amely hazánkban a barlangok egyik leggazdagabb régiója. A 15 km2-es terület mintegy 160 barlangot számlál, és védett, nemzeti érdeklődésre számot tartó terület.

Térkép
Partia Vartop
Partia Vartop

Ariesului Szurdokok

A víz és a szél képezte a medve csodálatos kulcsait, a föld alatti üregekben tátongó mészkőmélységeket, amelyek a régió sajátos növény- és állatvilágának rejtélyét adják.

Térkép